Middelalderuka

Hurtigmeny

Einar Selvik 600pxFoto: Espen WintherKl 16: Orgelkonsert i Svene kirke - kantor Sigurd Hukkelberg
Inngang kr. 200,-. Kun kontant.Hold av siste uka i juli 2017! Da byr Middelalderuka i Numedal på et spennende og rikholdig program. Interessant Bokbad, spennende festivalkunstner, folkemusikk-spel, fortellerkveld på middelalderloft, fremtredende internasjonale musikere, middelalderverksteder – og avslutningsgilde med marked!

Ikke minst feirer vi også 850 års jubileum for Nore stavkirke. Nore stavkirkes historie starter i 1167. I de 850 årene som har gått siden da har folk kommet hit for å søke Gud og fellesskap, for å markere livets store begivenheter, for å sørge og for å feire. I middelalderen var Olsok en av de viktigste festene. Olsok ble feiret gjennom dager og netter, med 28. og 29. juli som høydepunkt.
Gjennom kirkens historie har man ordnet døgnet etter faste bønner som ble holdt til faste tider – tidebønner. Med dette som ramme inviterer vi til et døgn viet Nore stavkirke som gudshus og samlingspunkt i fortid og nåtid. 

Vi er stolte over å presentere årets åpningskonsert: Einar Selviks solokonsert på Søre Kravik lørdag 22.juli. Som leder for den verdenskjente gruppa Wardruna er han opptatt av den norrøne arven og spiller blant annet på Kraviklyre. Så å spille på Søre Kravik – er som bringe lyra «hjem». Velkommen til en unik opplevelse med et autentisk middelalderloft som en perfekt ramme rundt konserten!