Utøvere & Evenement

Spel Kjemhus Kreativ Kultur 2015Numedal Spel- og Dansarlag framfører et nytt friluftsspel på gården Kjemhus i Veggli onsdag 26.juli kl 2200. Numedals rike folkemusikktradisjon er utgangspunktet for forestillingen "Ta godt imot dei farande", som fortelles gjennom musikk, dans sang og tekst. Gården Kjemhus står i sentrum, med sine ærverdige bygninger og lange tradisjon som samlingspunkt. Hvilke møter har funnet sted her? Kommer publikum til historien eller kommer historien til publikum? I skumringen vil publikum bli tatt med på en interaktiv uteforestilling hvor grensen mellom scene og tilskuer er visket bort. Denne kvelden settes dalens folkemusikk inn i en ny ramme. Dette må du ikke gå glipp av!

Numedal spel og dansarlag er en frivillig organisasjon med rundt 100 medlemmer. Laget jobber for å få den lokalt forankrede folkemusikken og dansen fram i lyset. Rekruttering er en viktig del av dette i arbeidet. Høsten 2016 gjennomførte laget kurs i dans fra Numedal for den kommende generasjonen folkemusikere. 30 barn var innom på de 10 kurskveldene laget arrangerte. Dette endte opp i en sluttforestilling som ble meget vellykket. Flere av danserne som var med på denne kursrekken har forskjellige roller under Middelalderuka 2017.

Numedal spel- og dansarlag arrangerer fellesøving med både spel, sang og dans en gang i måneden. Hver uke samles også en gjeng for å øve på den godt forankrede hardingfeletradisjonen som finnes i dalen. 

Et årlig høydepunkt for Numedal spel- og dansarlag er Landskappleiken, NM i folkemusikk. Her deltar laget ofte i lagdans og lagspel. I 2014 øvde laget inn et nummer som kombinerte sang og spel deltok med dette i åpen klasse. Dette vakte stor begeistring. Laget har også mange utøvere som er i toppsjiktet innenfor folkemusikk. Dette understreker at laget både jobber for bredden, men også for de som satser mer.

Mer informasjon

Facebook. Numedal Spel- og Dansarlag