Utøvere & Evenement

torgrim titlestad flateyjarbok Torgrim Titlestad med originalmanuskriftet. Foto: Anders Kvåle RueOnsdag 26.juli kl 18.30 blir det Bokbad på Lampeland Hotell, "Sagaskatten. Sannhet eller fiksjon?" Bokbader Øystein Morten byr på samtale og debatt med Flatøybok som tema. Håndskriftet Flatøybok fra 1390-tallet, har til nå vært nesten ukjent i Norge. (islandsk Flateyjarbok). Etter 600 års glemsel har forlaget Saga Bok samlet en internasjonal prosjektgruppe som skal utarbeide en folkelig utgave av denne siste store sagaskatten. 3 av 7 bind er allerede utgitt.

Religionshistoriker og forfatter Øystein Morten (bokbader) byr på samtale og debatt med hovedredaktør av bokprosjektet, dr. emeritus historiker Torgrim Titlestad og skjønnlitterær forfatter Bjørn  Andreas Bull-Hansen. Sistnevnte har stor interesse for norrøn mytologi - og tankesett. Han har blant annet skrevet en trilogi om krigsguden Tyr. Den siste boken hans utkom 17.april i år og heter Jomsviking. Jomsvikingene er også helt sentrale i Flatøybok. Så her håper vi på en spennende debatt!

Bokbad bjorn andreas_bull-hansenFlatøybok (Codex Flateyensis) er en samling av en rekke norrøne fortellinger nedtegnet på 1390-tallet. Verket ble skapt etter Svartedauden, da det var tegn i tiden på at Norge var truet som nasjon. Bokas hovedsponsor, den islandske storbonden Jon Håkonarsson ønsket å overbringe rikets historie til opplæring av det unge norske kongsemnet Olav 4. Håkonsson. 

 

 

 

 

 


Mer informasjon
Saga Bok: Flatoybok
Sagabok facebook
Flatøybok wikipedia
Aftenposten, 24.11.14
Bjørn Andreas Bull-Hansens nettside
Bull-Hansens nyeste bok "Jomsviking"