Utøvere & Evenement

musicantus 2016Musicantus er en norsk sang- og instrumentalgruppe som kun fremfører autentisk tidligmusikk. Repertoaret er hentet fra vikingtid, middelalder og tidlig renessanse, men med hovedvekt på stoff fra 1300- og 1400-tallet.

Musikken er i mange tilfeller tilpasset et moderne arrangement, blant annet med flerstemmig sang og tilpasset akkompagnement for å gi mer dybde til fremføringen. Men hele tiden er det lagt vekt på det historiske budskapet, og mye av gruppens repertoar fremføres på originalspråk som gammelengelsk, katalansk og latin. Denne praksisen står i motsetning til en del andre middelalderensembler som fremfører materiale som er nyskrevet, men som "høres" tidsriktig ut.

Musicantus har sin opprinnelse fra Middelalderuka i Numedal, der det ble stiftet i 2013 for å underholde på markedet på Rollag bygdetun. Gruppen har senere utvidet nedslagsfeltet til hele Østlandsområdet og har i flere år også opptrådt på festivaler i Hamar, Oslo og Tønsberg. Gruppen har også egne konserter og underholder dessuten på andre typer arrangementer der historie formidles.

Musicantus har et stort og variert repertoar av norsk, nordisk og europeisk tidligmusikk. Gruppen fremfører både folketoner, drikkeviser, kjærlighetsballader, heltekvad og religiøs musikk.

Musicantus består av sangere og musikere fra Kongsberg, Drammen, Sandvika, Oslo og Tønsberg.

Mer informasjon

Musicantus på Facebook