Program 2023

Hurtigmeny

Arrangementer i Numedal uke 29/30

Festivalen Middelalderuka i Numedal har vært arrangert av Flesberg, Rollag og Nore og Uvdal kommuner, Fortidsminneforeningen og Lågdalsmuseet på Kongsberg siden 2001. Flesberg kommune har valgt å ta pause i 2023. Rollag kommune har også tatt en koordinatorrolle, i stedet for produsent i år. Frivillige lag og foreninger, organisasjoner og Den norske kirke har fått invitasjon til å bidra med sine egne arrangementer og aktiviteter som tidligere. Selv om det ikke er en "Middelalderuke" som tidligere, er det likevel mange flotte arrangementer for enhver smak - i hele Numedal, hele uka.

Middelalderverkstedet 24.-29. juli

Arrangeres i regi av Foreningen Numedal Middelaldersenter, i Middelalderskogen i Rollag. Du kan lese alt om de ulike kursene på middelalderverkstedet.no 

Åpent tun på Mellom Kravik i Nore, hele uke 30 kl. 12-18

Dendrokronologiske undersøkelser viser at tømmeret i hovedbygningen på Kravik mellom er hugget i 1296. Bygningen har en flott portal med utskjæringer utført av profesjonelle treskjærere som har hatt god kjennskap til den tids stilidealer.

Støttespillere

Flesberg komm grey   rollag komm grey   nore og uvdal komm grey   viken   buskerud   Lågdalsmuseet  

Middelalderuka i Numedal

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

        

Mer om Middelalderuka